Waxen

Waxen door een specialist

Waxen hoeft geen nare ervaring te zijn. Met de juiste techniek voelt je huid binnen mum van tijd weer zacht en glad aan. Bij Brow and Wax house garanderen we een snelle, vrijwel pijnloze, waxbehandeling door een ervaren waxster. En omdat waxen erg intiem is, doen wij er alles aan om je op je gemak te laten voelen. Zo wordt waxen geen opgave, maar een beloning!

Veelgestelde vragen

Hoe vaker je waxt, hoe langer het zal duren voor je haren terugkomen. Dit heeft allemaal te maken met de groeifases van je haar. Als je het een tijdje doet blijven je haren zeker drie tot vijf weken weg.

Wij gebruiken verschillende soorten wax. Het is belangrijk dat de juiste wax gebruikt wordt, en dat kan per plekje verschillen.

Door op het juiste moment te waxen blijven je haartjes nog langer weg. Je haar moet een halve centimeter gegroeid zijn voordat we kunnen waxen. Je kunt je meestal elke vier weken laten waxen.

Het beste is als je je twee weken niet hebt geschoren. Als de haren te kort zijn, kan het zijn dat ze afbreken tijdens het waxen of dat ze niet worden uitgetrokken. Het beste is als de haren minimaal een halve centimeter lang zijn. We hebben liever dat de haren wat langer zijn dan dat ze te kort zijn. Wij zijn wel wat gewend, dus voel je vooral niet ongemakkelijk.

Wij verkiezen resultaat boven snelheid en nemen de tijd om de behandeling zo pijnloos mogelijk te maken. Toch moeten kunnen we niet zeggen dat het geheel pijnloos is. Ja, je voelt het. De een meer dan de ander en zeker als je voor de eerste keer komt is het niet heel fijn. Gelukkig wordt het steeds minder pijnlijk als je vaker waxt. Ook waxen we in kleine stukjes, zodat het minder pijn doet.

Het liefste wel. Zo kan er ook geen wax in je ondergoed komen en kan de waxter wat makkelijker de behandeling uitvoeren.

Het verschilt eigenlijk per persoon hoe je reageert op de wax, maar we merken dat de meeste vrouwen geen last krijgen van hun huid. Hoogstens een beetje rood of gevoelig.

Tip! Heb je een belangrijke gebeurtenis, kom dan niet op de dag van het event, maar een paar dagen eerder.

Wat je wilt laten waxen moet uiteraard ontkleed zijn. Niet erg, want al onze waxers doen dit werk al jaren, je hoeft je nergens voor te schamen.

Brazilian Wax

De behandeling om je schaamstreek te laten ontharen. Traditioneel blijft er niet meer dan een streepje over. Maar je mag natuurlijk zelf de vorm kiezen!

Lichaam waxen

Vrijwel alle lichaamsgebieden komen voor waxen in aanmerking, behalve het hoofdhaar en de mannenbaard. Denk aan benen, wenkbrauwen, buik & oksels

Verzorgingstips

Een goede voor- en nabehandeling is belangrijk voor het resultaat. Met deze tips voorkom je irritaties zoals ingegroeide haartjes.

Eigen waxmethode

 

Anna, de oprichtster van de Brow and Wax house, heeft haar eigen succesvolle waxmethode ontwikkeld. Deze methode zorgt ervoor dat je haartjes gemiddeld 3-5 weken langer wegblijven dan wanneer je scheert. Bovendien komt het zachter en minder vol terug.