Het is weer tijd om te waxen

Hoewel de rokjes en bikini’s nog even op zich laten wachten, is het nu wel al de hoogste tijd om te waxen. Hoe eerder je namelijk begint, hoe beter het resultaat. Wil jij tijdens je vakantie elk moment zo in je bikinibroekje kunnen schieten? Zonder nadenken dat leuke zomerjurkje aandoen en je gebruinde benen laten zien? Begin dan nu met waxen!

Met spoed waxen…niet zo’n goed idee

Nu de eerste zonnige dagen ons landje eindelijk weer eens bereikt hebben, staat de telefoon hier continue te rinkelen. Veel mensen willen nog even met spoed gewaxt worden om helemaal glad op het terras te kunnen zitten en alvast met ontblote huid te genieten van dit zeldzame mooie weer.

Ook vind ik het opvallend dat sommige mensen zich ineens vlak voordat ze op vakantie gaan willen laten waxen. De rest van het jaar waxen ze helemaal niet, maar scheren ze alles. Normaal blijven je haartjes na een waxbeurt 3-6 weken weg. Maar niet als je normaal altijd scheert. Veel klanten vergeten dat je door regelmatig te scheren, na de eerste keer waxen nóóit meteen 100% glad resultaat kunt krijgen. Als je altijd geschoren hebt, zijn je haartjes heel erg actief. Ze groeien snel en onregelmatig.

De beste tijd om te waxen

Natuurlijk raden wij aan om gewoon het hele jaar door te waxen. Wil je toch liever in de winter scheren en in de zomer waxen? Zorg dan dat je minstens 3 waxbeurten hebt gehad, voordat de zomer begint of dat je op vakantie gaat. De meeste mensen krijgen pas na een 3de waxbeurt een gelijkmatigere haargroei, waardoor je ook echt langer haarvrij blijft. En dan kun je dus ook zorgeloos op vakantie gaan! Dat betekent dat de beste tijd om te waxen nu is (in de lente). Dan weet je zeker dat je klaar bent voor de zomer. Ga je al eerder op vakantie, reken dan op ongeveer een waxbehandeling per maand.

Toch waxen vlak voordat je op vakantie gaat?

Niet gevreesd, het is ook geen ramp als je wel vlak voor vakantie pas begint met waxen. Zeker de eerste twee weken heb je er geen omkijken naar. En voor de vrouwen die zich wel regelmatig laten waxen en niet tussentijds scheren, is het juist ideaal om vlak voor vakantie te waxen. Doe dit 2-3 dagen voor vertrek, zodat je huid al is bijgekomen van het waxen voordat je ermee in de zon gaat.