Help! Wat te doen bij een wenkbrauw emergency?

Als je wenkbrauwen maar in model zitten, toch? Maar wat als dit, om welke reden dan ook, een keer niet wil lukken? Omdat je de juiste spulletjes niet bij je hebt of bent verrast door een regenbui vlak voor je eerste date? Geen paniek! Voor elke situatie is een oplossing.

De regen heeft je wenkbrauwen verpest

Zul je net zien: heb jij zorgvuldig je wenkbrauwen bijgetekend, krijg je een regenbui op je kop en natuurlijk heb je geen paraplu mee. Je wenkbrauwen hangen letterlijk op je ogen. Help! Op dit moment kun je niet veel anders doen dan je uitgelopen make-up weg te halen en opnieuw beginnen.

De volgende keer zorg je gewoon dat je dit nooit meer overkomt. En met een wel heel simpel trucje: vaseline. Smeer een klein beetje op je wenkbrauwen, nadat je ze hebt bijgetekend en de regendruppels glijden er zo vanaf!

Je hebt teveel geëpileerd

Dit hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Het beste wat je kunt doen is je pincet een lange tijd met rust laten en de kale plekjes bijwerken met een poeder of potloodje. Om ze nog sneller te laten groeien kun je wimperserum op je wenkbrauwen aanbrengen.

Je hebt je wenkbrauwen teveel bijgetekend

Oeps. De meeste vrouwen grijpen meteen naar een watje met make-up remover, maar vaak is dat helemaal niet nodig. Borstel in plaats daarvan je wenkbrauwen goed door met een schoon borsteltje. Je potlood (of poeder) vervaagd zo op een natuurlijke manier.

Je bent blijven slapen zónder je make-up

Vaak werkt oogschaduw ook goed. Probeer een klein beetje uit voor de kleur. Aanbrengen met een kwastje werkt het beste. Dit blijft natuurlijk minder goed zitten dan je wenkbrauwproducten, check dus regelmatig of je nog een retouch nodig hebt.