6 veelvoorkomende wenkbrauwfouten

Het geheim achter perfecte wenkbrauwen? De vorm! De meeste wenkbrauwen hebben al grotendeels de vorm die het beste bij jouw gezicht past. Het enige wat jij nog hoeft te doen is bijschaven en de vorm te verfijnen. Let wel op dat je onderstaande veelgemaakte fouten vermijdt!

1. Teveel plukken tussen de wenkbrauwen

Om een unibrow te voorkomen plukken veel mensen de haartjes tussen de wenkbrauwen weg. Doe je dit echter teveel, dan kan het lijken alsof je ogen verder van elkaar staan. Oppassen dus..

2. Onnatuurlijke boog creëren

Bij de een is de natuurlijke boog van de wenkbrauw duidelijker zichtbaar dan bij de ander. De truc is om deze boog op de juiste manier te benadrukken. In sommige gevallen moet er een geheel nieuwe boog gecreëerd worden, omdat deze van nature niet aanwezig is. Hier gaan veel vrouwen de mist in. Ook al heb je nog zo’n mooie vorm geëpileerd, een boog die niet bij jouw gezicht past zorgt voor een onnatuurlijke uitdrukking in je gezicht. En dat wil je niet!

3. De uiteinden teveel of te weinig epileren

De juiste lengte van je wenkbrauwen is belangrijke dan je misschien denkt. Zijn je wenkbrauwen te kort, dan kan je neus opeens een stukje groter lijken (!). Zijn je wenkbrauwen te lang, dan lijken je ogen weer kleiner. Beide zijn over het algemeen geen verbeteringen.

4. In het wildeweg plukken

De haartjes boven je wenkbrauwen epileren kan ervoor zorgen dat je wenkbrauw er net wat strakker uitziet. Epileer je echter de verkeerde haartjes, dan verstoor je de natuurlijke boog van je wenkbrauw. En dat is zonde! Doordat de haartjes boven je wenkbrauw wat fijner zijn, pluk je al snel haartjes weg die je eigenlijk beter had kunnen laten zitten.

5. Niet kunnen stoppen

Epileren kan verslavend zijn. Hier nog een haartje, daar nog eentje. Vooruit, pak die ook nog even mee. Het gevolg? Steeds dunnere wenkbrauwen. Het advies: zorg dat je van tevoren weet wat voor vorm je wilt hebben. Laat bij ons een persoonlijk Browplan opstellen voor de perfecte vorm van jouw wenkbrauwen.

6. Je probeert je wenkbrauwen te matchen

Maar weinig mensen hebben een perfect symmetrisch gezicht met identieke ogen. Je wenkbrauwen hoeven daarom ook niet exact hetzelfde te zijn.

Tip: bezoek een professional!

Een wenkbrauwexpert helpt je bij het bepalen van de perfecte vorm van jouw wenkbrauwen. Laat daarom een professional je wenkbrauwen shapen. Voor het beste resultaat laat bezoek je een expert om de 5-6 weken. Dan weet je zeker dat je wenkbrauwen er altijd tip-top uitzien.